Smält smöret i en kastrull. Av halva satsen gjorde vi Saffransbullar med vit choklad som blev ett smarrigt komplement till de lite mer klassiska bullarna
Smula jästen i en bunke ochsmält smöret. Tillsätt sirap, salt, saffran, kardemummaoch vaniljskrapet. Tillsätt kesellan och nästan allt mjöl och rör om sen tar du i bakpulvret och resten av mjölet
Smältchokladen över vattenbad. Så fräsch kombination med hallon, vit choklad, citrus ochkardemumma. Lägg några hallon i botten på ett glas, klicka i chokladmoussenoch toppa med hallon och kanske lite nötter
) Receptet kommer från Linneas skafferi och det som skiljer den från en vanlig smulpaj är ett lager av vit choklad som blir så otroligt gott tillsammans med hallonen samt att det finns en liten, liten touch av kardemumma i fyllningen
10 bitar 100 g smör 100 g vit choklad 2 dl strösocker 1 krm salt 2 ägg 1/2 tsk hela kardemummakärnor 2 dl vetemjöl (2 dl motsvarar 120 g) 200 g rabarber 1/2 msk potatismjöl Till garnering ev florsocker Lägg till i inköpslistan
Lägg persikorna på tallrik och servera med vaniljkrämen. Lägg över 2 chokladflarn över varje halva. Värm i ugn 180 grader till chokladensmält. 8 nobless (chokladflan från kartong)
Smält margarinet och häll i mjölken. Smörj och bröa en form (gärna med kokos) , häll i smeten. Blanda mjöl,bakpulver,vaniljsocker,kardemummaoch vit choklad
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.