Tillsätt det smälta smöret, vallmofrönoch vetemjöl blandat med bakpulvret. Bred krämen på den undre kakbottnen och lägg på den med apelsinskivorna överst
Ta fram ett rivjärn och använd den där sidan som man inte vet vad den är till för. Vi använder ostkrydda, popcorn krydda, lökpulver, salt, paprika pulver, grillkrydda, dill ( inte alla på samma såklart) men ni förstår det är bara att testa dig fram
När steken är klar skär du den i mindre bitar och lägger sedan ner köttet i grytan. ) Denna rätt får lite extra sting av sambal oeleken, som är en av mina favoritingredienser för att få lite hetta
Bakade lite härligt krispiga småkakor med smak av apelsin och kokos. Som sötningsmedel, strö finns tex Hermesetas som funkar fint att baka medoch vill man hellre använda naturligt sötningsmedel, vilket jag hellre väljer om jag måste använda sötningsmedel, så finns det Stevia och Agavesirap
Om man låter glassen stå och frysa till någon halvtimma efter att den förts över till sin fryslåda, är den inte lika kämslig, och riskerar inte att börja smälta lika snabbt
Förra året gjorde jag mina våfflor såhär, och de blev inte heller dumma. Jag föredrar att göra mina våfflor osötade, så kan man använda dem med både söta och salta tillbehör
) Den här ugnspannkakan är väldigt lik en vanlig mjöl-ugnspannkaka till konsistens och proportionerna mellan de olika ingredienserna, och den innehåller inte en massa ost som LCHF-ugnspannkakor ofta annars brukar göra
Å andra sidan kan vi göra roliga saker med gröna tomater, som man inte nödvändigtvis kan med röda. Jag kan inte svara på hur länge den kan tänkas hålla, men det kanske någon läsare har erfarenhet av
12 2 dl rörsocker 3 ägg 100 g smör 250 g ricottaost 4 dl mandelmjöl 1/2 dl majsstärkelse 1 tsk bakpulver 1 krm salt 1 msk finrivet apelsinskal (+ extra till garnering) 1 dl färskpressad apelsinjuice smält smör eller olja till formen Vid servering 3 msk flytande honung flingsalt ev vispad grädde till servering Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.