eller tillhör du skaran som är lite rädda och inte riktigt törs prova mat utan kött, om du vill prova så är här inspiration att testa med ett recept som är enkelt, smakrikt och utan konstigheter
Jag har låtit mig inspireras av det mexikanska köket denna gång. Det går bra att byta ut chilifrukten till exempelvis chilikrydda och smaka sig fram när det är dags att krydda
Salt och peppar. Skiva tomaten tunt och fördela mellan snitten. Skala och skiva löken, hacka chilin med eller utan kärnor (det blir mycket starkare med kärnor i), kärna ur och tärna paprikan, skala och grovriv moroten, häll av vätskan från majsen
För alla er som älskar sötpotatis och quinoa, här kommer en riktig dundersallad till er. Smakerna är hämtade från Mexiko och med det menar jag inte El Pasokryddning eller ostdränkta nachos
Tillsätt crème fraiche och kycklingbuljong och kör till en slät soppa. 1cirka 150 g räkor med skalSkala och kärna ur avokado och kiwin och lägg i en mixer. 1Pressa ner vitlöken och smaka av med salt och lime. 1Skala räkorna och strö över soppan
Tanken slog mig just att jag dessvärre måste ta tillvara på den halvfärdiga maten i kylen som jag förberett under veckan och jag som inte kommer vara hemma så mycket nu på några dagar
Lättlagad och vansinnigt god. I min egen lilla sparrisodling har de första sparrisarna som kikat upp blivit lite knotiga och träiga på grund av den kalla våren
Både jag och Daniel tyckte att maten var väldigt god och lätt kan ersätta vanlig tacofärs. Vi äter mycket mer vegetarisk mat nuförtiden och det är både gott och bra för kropp och natur
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.