När du ska kavla ut marsipanen till prinsesstårta gör det mellan två plastfoliebitar. Sedan ta tag i andra folien och vänd på den kavlade marsipanen på tårtan
Blanda den kalla smeten med mandelmassa och florsocker till en smidig marsipan. Färga marsipanen röd, grön och gul med karamellfärg och låt en liten bit vara ofärgad, blanda gärna färgerna
I helgen gjorde jag en prinsesstubbe med hemmagjord marsipan och den blev så god så. Tänkte jag skulle bjuda på marsipanreceptet som är riktigt enkelt och kavlar man den sedan mellan två bakplåtspapper funkar det utmärkt
När du ska kavla ut marsipanen till prinsesstårta gör det mellan två plastfoliebitar. Sedan ta tag i andra folien och vänd på den kavlade marsipanen på tårtan
Favorittgodteriet er marsipan. Enkelt å lage, få ingredienser og på grensen til sunt. Form den rundt en kule av nougat og rull den i mørk sjokolade, så har du hjemmelaget Mozartkule
Vill du färga marsipanen, vispa då ut hushållsfärg i äggvitan innan du tillsätter den. Av marsipanen kan du göra olika typer av marsipangodis, figurer, bitar doppade i choklad med mera
)Nu är det dags att fylla med lite marsipan tänkte jag och istället för att köpa så tänkte jag göra. Eftersom jag skall fylla praliner med min marsipan får den vara ofärgad, annars går den utmärkt att färga med några droppar hushållsfärg
Då är man förtjänt av riktigt god marzipan. Enligt Wikipedia är marzipan en blandning av socker och mandel där mandeloljan har den “klistriga” effekten
Droppa ev på någon droppe vattenför att få marsipanen mer lättarbetad. Dela marsipanen i tre delaroch färga in varje del för sig med röd, grön och gul karamellfärg
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.