En god vän frågade om jag alltid gör egen marinadtill det kött som jag grillar. det finns många goda färdiga marinader i butiken men då och då tycker jag om att göra egen marinad
Att göra hemmagjord marinadtill grillat kött är jätteenkelt och tar bara några minuter, dessutom slipper du alla onödiga tillsatser som det ofta finns i färdigköpta grillmarinader
Till middag idag blev det kycklingfilé med fetaost och basilika. Gjorde en balsamikosås som verkligen var det lilla extra, i min smak perfekt till den fyllda kycklingen
Banka gärna ut kycklingfiléer lite eller dela den i mindre bitar ( om du vill trä på spett sedan). Blanda ingredienserna tillmarinaden i en skål eller en plastpåse (gärna dubbel om den spricker) tillsammans med den kyckling du vill marinera
Vi invigde faktiskt grillsäsongen redan för några dagar sedan, men då var vädret mindre smickrade än vad som är idag men det smakade definitivt mums med grillat och denna marinad var den jag använde till fläskfilén då
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.