Skålla och skala mandeln. Mixa mandlarna fint med mixern. Tillsätt socker och se till att allt mixas. Tillsätt äggvitan och vatten och kör till en hård smet
Så här i semmel-tider tänkte jag att det kunde passa bra med ett recept på mandelmassa utan socker. Om du vill ha en helt vit mandelmassa så bör du skålla mandeln före
Riv mandelmassan grovt. Låt degen svalna helt och arbeta in mandelmassa och florsocker. 1300 g mandelmassa. 0,5 dl vatten 1 msk smör 2,5 msk vetemjöl 300 g mandelmassa 2 dl florsockerMandelmassa
s hemsida, som visade ett recept på "mandelmassa" gjord av solrosfrön. Mixa med mixerstaven till en massa (den blir lite grynig, precis som vanlig mandelmassa)
Mandelmassa. Mandelmassan är ganska kletig. Så här gör du en mandelmassarulle. Låt gärna mandelmassan ligga i kylen en stund så blir den lättare att arbeta med
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.