Det blir en del moment i den här maträtten, men det är så värt det till slut. Skala morötter och palsternacka ochdela i bitar, skär lök i klyftor och skiva vitlöken
Förutom tunnbrödssnittarna som vi startade med och smördegsflanet som jag gjorde till kräftbuffén så bjöd mamma på sin underbart goda västerbottenpaj med kantareller, svågern bjöd på minirårakor som stektes à la minute med tillbehör som löjrom, knaprig bacon, gräddfil och finhackad rödlök
Vi ska fira påsken tillsammans med våra familjer, gå på musikal på Helsingborgs stadsteater ochförhoppningsvis hinna med en av konstrundorna som snart går av stapeln här i syd
Tillred couscousen enligt anvisningar med stoppa i grönsaksbuljongtärning istället för salt. Ta av skalet och kör auberginerna i matberedare tillsammans med yoghurt, citron, vitlök, chili, koriander, lite olivolja, salt och peppar
Ta ut och låt svalna litegrann, "skrubba" av skalet och skiva betorna i ½ cm bitar. Rosta brödskivorna och stryk varje brödskiva med en deladvitlöksklyfta
Till vardags blir det mest att jag tar en frukt som mellanmål men på helgerna, när jag har lite extra tid, så är det kul att prova på och röra ihop något nytt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.