Antal portioner 1 port 2 port 4 port 6 port 8 port Välj 4 stora potatisar Laxröra: 150 g varmrökt lax 250 g Arla Köket Kesella® kvarg lätt ½ tsk salt 1 krm svartpeppar 1 ask krasse
Häll av potatisen, pressa medpotatispress. Krydda med salt och peppar. /Köket-redaktionen. Servera laxen tillsammans med pressad potatis och garnera med dill
Smaka av med salt och peppar. Toppa med räkröra och garnera med räkor, citronklyftor och dill. 5 dl gräddfil 2 msk majonnäs 1 msk chilisås 2 msk hackad rödlök 2 msk dill salt och peppar 200 g skalade räkor 500 g oskalad vikt, spara några till garnering Garnera med
Servera med ugnsrostad sparrispotatis, mâchesallad och tomater. sparrispotatis. Skär fisken i bitar och lägg i skålen till matberedaren med kniven monterad
Till den kalla eller ljumna laxen som toppas med räkor och en parmesan- och citronvinägrett, serveras den kalla basilika- och spenatsåsen, smörslungade sockerärter, en krispig sallad och dillkokt nypotatis
Margareta Persson SKRIV UT RECEPTET. 4 portioner Ingredienser 700 g Fakse eller annan fast potatis 250 g rimmad lax (rökt eller gravad) 3 msk lök 2 msk smör 2 st ägg 2½ dl matlagningsgrädde eller mjölk 1 krm vitpeppar 1 dl finklippt dill Till servering
Heat the oil in a large skillet over medium-high heat. Serve over pasta, rice or steamed veg. Season the salmon filets (or fish if using) on both sides with salt and pepper, and sear in the hot pan, flesh-side down first, for 5 minutes on each side, or until cooked to your liking. Add the sun dried tomatoes and fry for 1-2 minutes to release their flavours. 1/3 cup dry white wine (OPTIONAL) -- (do not use a sweet white wine)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.