Tomater, fetaostmed ännu mera örter och oliver, en krämig smakexplosion att täcka din laxfilémed. Laxdax var det här i Mårtenssons kök, jo då idag igen men vi har varit väldigt sugna på fisk de senaste dagarna och då kan det dugga extra tätt mellan fiskinläggen här i köket
Vi åt grillad lax, med många olika röror, sallader och såser. Bred nu över mangosåsen och strö över ett paket finhackad Fetaost, så det blir jämnt fördelat över hela laxen
Favoriten är Salmalax, en superfärsk lax som odlas ute i havet i stora kassar med mycket svängrum och som filéas och packas bara fyra timmar efter den har fångats
Salta och peppra båda sidor av laxen, lägg den på gallret med köttsidan neråt. Bred mangosåsen över köttsidan och strö över finhackad fetaost, så det blir jämnt fördelat över hela laxen
Så då hittade jag på lax på spenatbädd medfetaost och citron-crème fraiche. Ikväll blev det lax igen för vi hade en massa spenatblad hemma som vi behövde göra något med
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.