14 laxfiléer
2-3 msk Ajvar från Podravka ca 150 g fetaost 1 dl soltorkade tomater, strimlade 0,5 dl hackade nötter, valfria timjan, salt och pepparSmula ner fetosten i en skål, tillsätt ajvar och de soltorkade tomaterna. Rör ihop. Hacka nötterna. Skär en skåra i toppen på de tinade laxfiléerna. Fyll skåran med ajvarblandningen. Krydda med salt, peppar, timjan och toppa med nötterna. Låt gå på 200 grader i ca 10 minuter, eller tills laxen känns färdig. Ta ut laxen och toppa med lite mer fetaost och färsk timjan.
Salt ocholivoljatillpotatisen. Basilikatillgarnering. Salt och svartpeppar. 600 g kulpotatis. 4 vitlöksklyftor, krossade. 600 g laxfilé (mittbiten). 400 g kvisttomater (Tomaterna får gärna sitta kvar på kvisten). 1 msk olivolja. 2 dl crème fraiche 34 %. 0 ,5 vitlöksklyfta,. 1 basilika. 0 ,5 citron, skalet
Lägg laxen över, salta och peppra. Spenaten som jag sådde ivintras har gett otroligtfin skörd och nu är den på väg att gå i blom så nu äter jag spenat så gott som varje dag här hemma
Till den kalla eller ljumna laxen som toppas med räkor och en parmesan- ochcitronvinägrett, serveras den kalla basilika- och spenatsåsen, smörslungade sockerärter, en krispig sallad ochdillkoktnypotatis
Här serverade vimed Beurre blanche, Jordärtskock ochpotatispuré, smörkokta morötter ochsparris. Reducera lagen till hälften ochsila ner i den reducerade grädden
Smält smör och pepparrot Av. Margareta Persson SKRIV UT RECEPTET. 4 portionerIngredienser 700 g Fakse eller annan fast potatis 250 g rimmadlax (rökt eller gravad) 3 msk lök 2 msk smör 2 st ägg 2½ dl matlagningsgrädde eller mjölk 1 krm vitpeppar 1 dl finklipptdillTillservering
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.