Lasagne med egengjord pasta har jag nog faktiskt aldrig tidigare gjort. Det tar låååång tid och är ganska mycket jobb att laga en lasagnepåhögrevsfärs från grunden
Högrev håller på att bli något av en favorit här hemma och det beror framförallt på att man kan göra mycket med det och allra bästa (förutom priset) är att det är väldigt enkelt
Skär köttet i grova bitar. Skala och finhacka lök och vitlök. Hetta upp en rejäl gryta och tillsätt oljan, fräs köttet i omgångar på hög värme tills det fått färg runt om
Lägg på tre lasagneplattor. Lägg på hälften av tomatsåsen och sedan ytterligare tre lasagneplattor. Lägg på resten av kasslersåsen och tre lasagneplattor
En super god variant av en glutenfri lasagne. Tvätta zucchinin noga och skär den i mitten, skär sedan den på längden till långa lasagneplattor cirka 0. In med formen i mitten av ugnen och grädda i cirka 15-20 minuter eller tills lasagnen får en vacker gyllenbrun färg
Köttfärssåsen var tänkt till lasagne kvällen därpå. Jag kanske är lite udda, men att komma hem till en färdig färssås, och bara behöva koka en bechamel, montera lasagnen och låta den tillagas i ugnen - det är för mig närapå snabbmat
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.