Just kronhjort är svårt att få tag på och riktigt delikat, så då måste man ju göra köttet rättvisa och tillaga det med omsorg och kombinera det med andra fina ingredienser
Lägg upp små mandelpotatisar i en form ringla olja över och ordentlilgt med flingsalt. Slå på vatten och smaksätt med buljong, lök och ett par morötter
Hetta upp en stekpanna med olja och fräs grönsakerna i ett par, tre minuter. Salt och peppar. Koka couscousen enligt anvisningarna på förpackningen och blanda sedan med sojabönor, avocado i mindre bitar och majs
Vin är ju en måltidsdryck, så det behövdes en kompis till vinet och den kompisen blev lammfärsbiffarmed soltorkade tomater och fetaost som serverades med klyftpotatis smaksatt med rosmarin och en röra på creme fraiche smaksatt med salt och tomatröra (tomater,olivolja och basilika)
Tillsätt ägget i färsen, blanda i vitlök och rosmarin, krydda med salt och peppar. Just den här ulliga har gått sommaren lång och betat i fina Fryksdalen hos goda vänner
Idag bjuder köket på saftiga lammfärsbiffar. Krydda med salt och peppar. Grillolja att pensla med. i glaset föreslår jag både en sydafrikan och en italienare
Ajvar relish är en kryddig grönsaksröra med rötter i Balkan som innehåller paprika och aubergine. Servera tillsammans med stekt strimlad vitkål eller nykokt broccoli
Krydda med salt och peppar. Grillolja att pensla med. Här blev det grillade biffar som fick sällskap av en somrig sallad, grillade grönsaker och två sorters såser
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.