Rör ihop olja, citronskal, salt och svartpeppar, vänd ner det med kycklingbenen och grönsakerna. Servera med bröd och matyoghurt smaksatt med sweet chili
Ingredienser Portioner. 4 900 g kycklingben (900 g = ca 8 st) 2 morötter 2 rödlökar 4 vitlöksklyftor 6 potatisar 1 paprika 3 msk olja skal av 1 citron 1 tsk salt svartpeppar färsk timjan eller rosmarin Lägg till i inköpslistan
Det som sker med den i ugnen tillsammans med andra rotfrukter och grönsaker, olivolja, salt, peppar, lite smoked paprika, italiensk salladskrydda, vitlök, flytande honung [färska kryddor om man har det hemma vilket jag tyvärr inte hade i helgen som passerade] är något magiskt och dessutom så sköter de ju sig helt på egen hand
Krydda med salt och svartpeppar. Skär grönsakerna i mindre bitar. Placera filéerna ovanpå grönsakerna. Ställ in i ugnen på 200 grader i ca 30-45 min tills grönsakerna blivit mjuka
Om grönsakerna börjar få för mycket färg kan du täcka över formen med ugnsfolie sista tiden. Mixa basilika, vitlök och chili med olja tills en grön olja
Känn så att potatisen är mjuk och klar att äta med en sticka. De färgar ju av sig på de andra grönsakerna så de är snyggast om man håller för sig själva på en sida
Det blir verkligen förvånansvärt jättegott tillsammans med olivolja, salt, svartpeppar, salladskrydda, chiliflakes eller vad man har hemma, lite ringlad flytande honung och parmesan på toppen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.