250 g
Kalix löjrom 2 dl crème fraîche, ekologisk 2 rödlök 1 knippe dill, färsk 1 citron 500 g potatis, fast flingsalt svartpeppar, från kvarn smör och olivolja till stekning
En klassiker är löjrommedrösti, men här har vi istället gjort mjuka och fluffiga potatisplättar. Löjrommedklassiskatillbehör på potatisplättarLöjromoch potatis passar oerhört bra ihop
Tänk er en perfekt grillad ryggbiff du just beställt in på restaurang som bara är sååå inbjudande när den kommer ut och enligt menyn ska serveras med rödvinssås
Medan kaffet gjorde strupen varm samt tillförde den koffeinhalt till min kropp som den behövde kom också receptet till för dagens inlägg till som skulle bestå av en stek på vildsvin späckad med rökt sidfläsk, röstipotatismed selleri och en kantarellsås med en touch av en torr fransk äppelcider
Sådär krispigt knaprigt, lite likt friterat ochmed god sälta och smak av bacon. Något direkt recept behövs inte, ta den mängd av potatis och bacon du tycker blir bra, krydda med förslagsvis en grillkrydda med lite chiliflakes i, ett par pressade vitlöksklyftor och vänd runt i en ugnsform
Det är ju så gudomligt gott med hemgjorda mazariner. Jag följde receptet nedan, men i chokladvarianten la jag till ett par matskedar kakao i både mördeg och fyllning
Toppa chipsen med crème fraiche, löjrom, rödlök och dillvippor. Skala och finhacka rödlök. Toppa chipsen med crème fraiche, löjrom, rödlök och dillvippor
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.