1 Ingredienser
Övrigt: 1 l Rosévin 1 l Russian Water 1 förpackning(ar) Mynta 1 st Apelsin 1 ask(ar) Jordgubbar 1 dl Socker 1 dl Vatten Skriv utBeskrivning: Få saker är så somriga som barnskratt och barfota-spring i trädgården. Speciellt när man har avlastning från farföräldrar, så jag själv kan fokusera på en svalkande dryck! Jag kikade in i kylskåpet och hittade rosé, apelsin, jordgubbar och en flaska Russian Water. Jag hade gärna haft mynta också, så har du det hemma, släng med en näve.
Smält socker och vatten i en kastrull och ställ in i kylen så den blir kall.
Skiva apelsinen och dela jordgubbar. Hacka mynta och lägg allt en skål fylld med is. Blanda runt och häll i lika delar rosévin som Russian Water. Avsluta med att hälla över sockerlagen och rör runt.
På med solglasögonen och njut av solen medan du svalkas av ditt rosébål!
Mixa såsen med en stavmixer, red av med maizena och smaka av med salt. Gräddsås med kantareller. Tillsätt lök, kryddor, älgfärs, ägg, grädde och dijonsenap i bunken
Stek kantarellerna i smör och smaka av med salt och peppar. Nagga med en gaffel. Gör pajdegen genom att arbeta samman vetemjöl, salt och smör, tillsätt vatten och arbeta samman till en fast deg
Börja med att laga ett potatismos. salt & peppar. Tillsätt vitt vin, grädde, crème fraiche, hummerfond, chilisås, dijonsenap, hackad dill, paprikapulver och cayennepeppar
Var sedan noga med att skära tvärs över köttets fibrer annars kan det bli segt. T-bone steak. Medium. Servera med primörer, grillad blomkål, salsa verde eller rödvinssmör
ev ytterligare salt och peppar. 2 st limefrukter, skalet och saften. Ingredienser 3 st gul lök 2 st vitlöksklyftor 2 st limefrukter, skalet och saften 5 dl kycklingbuljong 4 st kycklingfilé 2 msk olja till stekning 1 msk smör till stekning 1 tsk spiskummin 1 tsk salt 1 krm svartpeppar 0,5 g saffran 1,5 tsk sambal oelek 1 msk maizenamjöl 2 msk vatten ev ytterligare salt och peppar Dekorering
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.