Ingredienser 4 st torskrygg bitar 2,5 tsk salt Puré: 1 kg potatis mjölig sort 1 dl mjölk 50 g smör 1 msk salt Grönsaker: 100 g polkabetor eller valfria rotfrukter 100 g morötter 2 msk olivolja 0,5 tsk salt Kräm: 0.5 kg butternutpumpa 3 msk olivolja 1 tsk salt 0,5 tsk svartpeppar malen 2 msk cerme fraiche den feta Topping: 100 g smör 1 dl dill hackad 1 st citron skal 0,5 tsk salt Skriv ut
Mixa såsen med en stavmixer, red av med maizena och smaka av med salt. Gräddsås med kantareller. Tillsätt lök, kryddor, älgfärs, ägg, grädde och dijonsenap i bunken
Stek kantarellerna i smör och smaka av med salt och peppar. Nagga med en gaffel. Gör pajdegen genom att arbeta samman vetemjöl, salt och smör, tillsätt vatten och arbeta samman till en fast deg
Salta och peppra torskryggenoch lägg dem i mitten av formen. Börja med att laga ett potatismos. Tillsätt vitt vin, grädde, crème fraiche, hummerfond, chilisås, dijonsenap, hackad dill, paprikapulver och cayennepeppar
Var sedan noga med att skära tvärs över köttets fibrer annars kan det bli segt. T-bone steak. Medium. Servera med primörer, grillad blomkål, salsa verde eller rödvinssmör
ev ytterligare salt och peppar. 2 st limefrukter, skalet och saften. Ingredienser 3 st gul lök 2 st vitlöksklyftor 2 st limefrukter, skalet och saften 5 dl kycklingbuljong 4 st kycklingfilé 2 msk olja till stekning 1 msk smör till stekning 1 tsk spiskummin 1 tsk salt 1 krm svartpeppar 0,5 g saffran 1,5 tsk sambal oelek 1 msk maizenamjöl 2 msk vatten ev ytterligare salt och peppar Dekorering
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.