200 gram
krispig sallad, som exempelvis cosmopolitan eller romansallad
1 röd
lök (lägg den gärna i vatten så det beska försvinner)
2
tomater
1 näve
oliver
2 kalla
kycklingfiléer i bitar, kryddade med vad du önskar, jag brukar krydda 1 kg kycklingfilé med lite olika kryddor, som paprikapulver, curry, heureka (kryddblandning från Herbaria) eller timjan. Tillagar den i 175 grader tills de når 72 grader, tar
700 g kycklingfilé, gärna med skinn. 700 g kycklingfilé, gärna med skinn 2 msk japansk soja 250 g broccoli, i små buketter och stam i skivor 1 romansallad 0,5 gurka 1 bananschalottenlök 0,5 dl jordnötter 1 granatäpple, kärnor uttagna 1 kruka färsk koriander 4 msk rostad lök 1 päron, fast matolja, till stekning
Kycklingsallad. Om man dessutom har en vinägrett till så känns det ännu fräschare än om man använder sig av en mejeribaserad dressing med crème fraîche eller yoghurt
1 burk med söta saltgurkor (de är på sidan om på bilden för att lillasyster inte tycker om dem). 1 burk med söta saltgurkor (de är på sidan om på bilden för att lillasyster inte tycker om dem)
Det är fortfarande okej att ha med kall lunch i matlådan. Pensla kycklingfiléerna med chilisåsen. Blanda det med olivolja och salt och rosta det gyllene i stekpanna
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.