1 vaniljglass1.
Skär av skalet på apelsinerna och skär dem sedan i skivor ca 0,5 cm tjocka. Alternativt kan du skära ut filéerna (filéa dem) och på så sätt få dem helt skinnfria.2. Lägg apelsinerna i en skål eller bunke. Lägg kryddorna i en kastrull tillsammans med vatten, socker och citronsaft och koka upp. Låt koka i ca en minut och slå sedan den varma lagen över apelsinerna. Låt svalna.3. Servera apelsinerna i höga glas tillsammans med lagen och en kula vaniljglass.
Vaniljglass kändes naturligast att börja med. För några veckor sedan köpte vi en äntligen glassmaskin, en riktig glassmaskin med kompressor, och sedan dess har vi provat att göra glass några gånger
Kanske för att det är den jag har växt upp med, som har flitigt använts på nygjorda varma scones. Men inget går upp mot dofterna en sovmorgon med att koka kaffe, rosta ett bröd, breda på smör och skivad ost och ett lager med en sötsyrlig marmelad med smak av apelsin, morot och en touch av vanilj
I min ‘nya’ lägenhet har vi det så lyxigt att det finns en helt vanlig frys med tre lådor, och eftersom min flatmate inte ens fyller sin egen låda, så kan jag ju fylla de andra två, så nu kan jag göra glass
Här kommer recept på en god apelsin tårta. Till botten. Vispa. 6 st ägg. 3 dl strösocker. Blanda 1,45dl vetemjöl 1,45 dl potatismjöl och 3 tsk bakpulver
Dela vaniljstången på längden och skrapa ur den (använder du inte vaniljstång, kan du hoppa över att värma upp grädden och direkt börja med att vispa äggulorna)
Under solsken dag, det finns något annat som gör mig glädje utan att sitter lugn och ro med bakbok, en kopp te med min favorit smak och min hembakade apelsin rulltårta
Tänk vad min vardag har ändrats sedan jag kom på att det finns hur mycket som helst man kan baka, som ändå är näringsrikt och går i linje med mina mål om att äta sådant som ger kroppen det den behöver för att må bra
Vispa grädden och blanda den med äggvispet och apelsinsaften. Vispa äggulorna vita och pösiga med 4 msk av sockret. Fyll apelsinerna och frys dem 2-3 timmar. Spritsa eller skeda upp marängen på apelsinerna och ställ in dem i 250° ugnsvärme 1-2 minuter tills marängen fått fin färg. 4 apelsiner
Vispa grädden lagom hårt med elvisp. ( Med glassmaskin. Lägg äggulorna i en bunke och tillsätt sötströ och vaniljpulver Vispa till en ljusgul fluffig smet ca 20 sekunder med elvisp. Häll glass-smeten i en burk med lock och ställ in i frysen i ca 3-4 timmar eller längre tid
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.