12 dl
saltade cashewnötterStek lök, ingefära, chili och kryddor i smöret i en rymlig kastrull tills löken mjuknat utan att ta färg.
1 Tillsätt
ris, vatten och salt. Koka upp och sjud under lock 20 min. Rör om, lägg tomater och spenat på riset och låt stå ytterligare ca 5 minuter med locket på.
4 4 port ris eller annat gryn 1 gul lök 1 msk olja 1 vitlöksklyfta 1 tsk curry 2 msk tomatpuré 400 ml kokosmjölk 5 dl vatten 1 grönsaksbuljongtärning 2 dl torkade röda linser 1 tsk sambal oelek 250 g körsbärstomater salt peppar 1 kruka koriander Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kryddor på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3- 80 g Mer info Ladda kupong
Servera med kokt ris. Koka riset enligt anvisningar på förpackningen. Skala och hacka den gula löken. Lägg löken och halloumin i ugnsform och ringla över olja
Servera biffarna medris, mangosås och en sallad. MaträttHuvudrätt, Vegetariskt & Veganskt. Dessa kryddiga biffar med smak av curry är gjorda på kikärtor och morötter och är riktigt goda
Servera med bröd, ris eller blomkålsris. Tillsätt slutligen kikärtorna och den färska spenaten. Tillsätt hackad rödlök och tillaga i några minuter tills löken blivit genomskinlig
På vår tallrik fick grytan sällskap av olika tillbehör, vi hade skivade råa morötter och blomkål som marinerades i citronrapsolja och några droppar lime, en kall myntasås ochris som kokts tillsammans med kardemummakapslar och gurkmeja och sedan blandats med russin
200 g färsk spenat. 4 port rött ris. 2 gula lökar 3 klyftor vitlök 2 cm ingefära 1 aubergine, stor 3 tomater 2 msk garam masala 1 burk kokta vita bönor (400 g) 200 g färsk spenat rapsolja, till stekning salt peppar. Till servering4 port rött ris
Blanda ner pastan ochspenatenoch smaksätt med fiskfond och pastavattnet. Hetta upp oljan i en stor stekpanna och fräs vitlöken och tomaterna lite lätt tillsammans med chiliflingor
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.