13 dl basmatiris. 12 dl saltade cashewnötterStek lök, ingefära, chili och kryddor i smöret i en rymlig kastrull tills löken mjuknat utan att ta färg. 1Tillsätt ris, vatten och salt. Koka upp och sjud under lock 20 min. Rör om, lägg tomater och spenat på risetoch låt stå ytterligare ca 5 minuter med locket på. 1Tillsätt nötterna, vänd runt och servera
Servera biffarna medris, mangosås och en sallad. MaträttHuvudrätt, Vegetariskt & Veganskt. Dessa kryddiga biffar med smak av curry är gjorda på kikärtor och morötter och är riktigt goda
På vår tallrik fick grytan sällskap av olika tillbehör, vi hade skivade råa morötter och blomkål som marinerades i citronrapsolja och några droppar lime, en kall myntasås ochris som kokts tillsammans med kardemummakapslar och gurkmeja och sedan blandats medrussin
I en tjockbottnad kastrull häller man i ca ½ dl olivolja, fräs löken, den får inte ta färg, lägg i riset rör hela tiden till riset blir genomskinlig och har sugit upp oljan, häll på vinet fortsätt röra tills vinet nästan har försvunnit
Kyckling medris. Lägg i riset, rör om och puttra ett par minuter. Paella-ris. Det här är en variant av musslor som med en kryddig tomatsås med chili och rökt paprika
Skär aprikoserna i bitar och rör i smeten och sist i medrussinenoch blanda noga. Rör ihop samtliga torra ingredienser och avsluta med att röra i filmjölk och sirap
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.