Hacka och stek löken på medelhög värme till den är glansig. Skär korven i bitar och strimla paprikan. När löken är stekt läggs den åt sidan, lägg nu i korv och paprika i pannan och stek tills korven fått färg och paprikan mjuknat något
1/2 strimlad gul lök2 strimlade paprikor1 msk smör till stekning2 dl crème fraiche1 burk salsasås, 230 g, t ex chunky salsa (Santa Maria) eller tacosås2 dl sky2 msk kalvfond1 1/2 msk vetemjöl1/2 tsk salt2 krm peppar. Sjud det hela ca 15 min eller sätt in stekpannan (ej med plasthandtag) i ugnen i 225°, 15 min
) De är verkligen riktigt kryddiga, men tappar lite bettet efter vändan i ugnen. ). Nu testade vi Rosendals kryddiga pepparkakor och testbakarna låter hälsa att degen smakar ljuvligt
600 g köttfärs2 st röda lökar1 st gul lök½ purjolök3 st tomater3 st morötter1 st palsternacka1 st vitlök, solo3 msk tomatpuré1 näve röda linser1 näve svart trumpetsvamp, torkad och smulad1 liten näve Karljohansvamp, torkad och smulad6 dl vatten2 dl rött vinBasilikaBerberé (Mama Ethiopia, kryddblandning)Garlic pepper (Santa Maria)OreganoPaprikapulverPersiljaRosépepparSaltSpiskumminSvartpepparTimjanVästkustsalt (salt, dillfrö, kummin, fänkålsfrö)Vitlökspulver Köttfärsen är fräst i olja och tomatpuré
Så idag blev det en billigare hemlagad och kryddig köttfärssoppa med rotgrönsaker. 800g Nötfärs4msk Rapsoljaca 2l Köttbuljong, (vatten och flytande kalvfond)4st Gula lökar, strimlad4st Morötter, strimlad200g Vitkål, strimlad4st Vitlöksklyftor5msk tomatpuré2msk Harissaca 3dl Krossade tomater med chili1msk Timjan1msk Spiskummin1/2tsk Chilipeppar1/2tsk CayennepepparHavssaltSvartpepparVitlöksyoghurt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.