Receptet kommer från Lillemor Hvitfeldts Kloka kokboken (Natur och Kultur/LTs förlag). Så kokar du egen kycklingbuljong – steg för steg Lillemors mjuksmör Ingredienser 250 gram smör 1,5 dl rapsolja 0,5 tsk salt (2 msk vatten) Gör så här Skiva smöret och låt det ligga i rumsvärme tills det mjuknat
Och till er som är GI- och LCHF-hooked. Det här är super för den som inte orkar stå och forma färsbiffar i evigheten men ändå gillar variationsmöjligheten i en köttsmet
Grunden är någon form av mjölk, jag brukar välja havre- eller mandelmjölk. Macapulvret som utvinns ur macaroten kommer från Peru där den traditionellt använts i matlagningen
Får inte så stor effekt av koffeinet, utan tror att det för min del mer handlar om själv "proceduren" av kaffedrickandet - att få ta en paus, doften och den varma drycken som både lugnar och ger lite ny energi
Ljuvliga kakor mer kola ton för en god sak. Jag började redan förra året att baka dessa ljuvliga kakor med kola karaktär i form av Blå och Rosabandet, jag ställde mig frågan
Här följer ett snabbt och enkelt recept förkött eller kyckling marinad. Ett bra tips är att om du handlar i storpack, så häll ner marinaden direkt i påsen som du ska frysa in köttet/kycklingen i och låt det sedan frysas in ihop
Ni som inte provat detta enkla, nyttiga ogräs har en vinnare framför er. Från "nersvasghet", allergi, driver ut stenar från kroppen ( särskilt njurarna)nässlan renar levern, motverkar och botar benskörhet,sänker blodtrycket, den kan användas vid förlossning ( Hur tänker jag då) stärker kroppen och laxerande
Tjockare skivor med merkött på, lätta att ta isär och perfekta till helgbrunchen. )Skivorna är ca 5 mm tjocka och rena från svål och brosk, 225 g i paketet som kostar 20-25 SEK. 20-25 S
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.