Ett fat med blandade godsaker, kex i olika utföranden och smaker, goda ostar, frukt och grönt och till sist olika charkuterier - vissa från GeMa-Livs och andra av märket Delize
Sommarmat på högsta nivå. Finns inte mycket annat som går upp mot nyfångad makrill, som bara får en lätt panering med ströbröd och salt och stekt i mycket smör, namnamnam
Servera med spenatstuvning och en citronklyfta. Fräs löken mjuk i smör tillsammans med spenaten. Blanda ner stuvningen och smaka av med salt, peppar och riven muskotnöt
Doppa bitarna i skorp- och mjölblandningen väl runt om. Lägg i stekpannan med köttsidan nedåt. Vill ni inte själva rensa makrillen, be då fiskaffären att göra det åt er
Vinerna och maten till vårens buffé. Blanda senap, socker och vinäger väl i en skål. Strimla rödlöken fint - har du färsk knipplök, ta med en del av blasten också
Igår var Jonny ute och fiskade och fick ett gäng medmakrillar som vi såklart genast stekte upp. Receptet på dillsåsen och makrillen har jag bloggat om tidigare och finns här
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.