Pressa vitlöken i en skål och rör ihop med olja, äppelcidervinäger, salt, peppar och persillade. Blanda ihop med resten av ingredienserna och smaka av med lite mer och salt och chilipulver
1 kg räkor med skal. 1 kg räkor med skal 2 st schalottenlökar 1 msk curry 1 msk smör eller margarin 1 st röd paprika 1 st grön paprika 1 st burk krossade tomater 400 g 2 msk sweet chilisås 2 dl crème fraîche Det här behövs till 4 port
Fluffa upp grynen med en gaffel. Toppa varje portion med räkor. 11 kg räkor med skal. 1salt och svartpepparSkala räkorna men behåll stjärtskalet för att lättare kunna ta upp och äta dem med nyporna. 1Torka ur pannan och hetta upp den på nytt med en vitlöksklyfta, peperoncino och olivolja. 1Använd samma panna och hetta upp den med olivolja och en vitlöksklyfta
Tips är att ta kastrullen och ställa i ett kallt vattenbad i vasken och spola med kallt vatten runt tills de svalnat tillräckligt för att ställa i kylen
3 klyfta vitlök neutral matolja, till stekning 0,5-1 tsk chiliflakes (eller mer om du vill ha mer hetta) 500 g jätteräka, skalade (viltfångade) 0,5 limefrukt jasminris (till servering)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.