Kavla ut smördegsplattorna, lägg på de svalna skurna skivorna fläskfilé, skinka ,salami och de hackade marinerade tomaterna ,och klicka sedan på Créme bonjourenoch lägg sist på ostskivorna
Efter allt påtande i jorden kalasade vi på krämigaste kycklingratängen med smak av dragon. Igår fixade och donade vi med våra små gröna vänner i odlingslådorna ute
Idag experimenterade jag ihop en mycket krämig och god lasagne gjord på bland annat kyckling och bacon samt en massa annat som fanns i kylskåpet, en kycklinglasagnemed extra allt helt enkelt
Sedan en ostsås och så varvar jag med fullkornslasagneplattor i en ugnssäker form. )4 msk vetemjöl7 dl mjölk (går bra med lättmjölk)3 dl riven mager lagrad ost (fast idag blev det 1 dl riven ost och 150 g getost utan kant)salt, pepparVispa ut mjölet i lite av mjölken
De soltorkadetomaterna plockade jag från en av byttorna med marinerade grönsaker och tillbehör, där man hittar marinerade vitlöksklyftor, oliver, kronärtskoka m
Till dagens lunch blev det denna krämiga maträtt. kycklingpasta medsoltorkadetomater och spenat. Eftersom jag inte gillar sås som är gjord på matgrädde så gör jag min med matyoghurt och lite matgrädde
Det är något riktigt, riktigt svulligt i kombinationen med pasta, fetaost, soltorkadetomater och en så där riktigt krämig sås som man bara får när man kombinerar tomat med grädde eller crême fraichè
Allt som är krämigt och därmed också onyttigt uppskattas av mig, hur kan det komma sig. Visst, jag kan också tycka att nyttigare tomatbaserade såser är goda, men gräddigt och krämigt slår det mesta
4 4 port ris 600 g strimlad kycklingfilé 1 msk olja salt peppar 2 dl crème fraiche (gärna feta/tomat) 2 1/2 dl kycklingbuljong (vatten och tärning eller fond) 1 burk soltorkadetomater (à 200 g) 150 g sockerärter Lägg till i inköpslistan Trött på att irra runt i butiken
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.