Jag tycker verkligeninte om att slänga någon form av mat så några rödbetor, en citronoch en skvätt gräddfil, som sjöng på sista versen, blev till en friskoch god hummus
Den är grymt mäktig, så den räcker till många, och, precis som allt annat jag vill äta nu, är den mycket trösterik med all sin choklad, rent av kärleksfull
Hela familjen låg mer eller mindre nerbäddad förra veckan med feber och hosta… Nu börjar de ordna upp sig, bara jag kvar som förmodligen lyckats hosta av ett revben som gör fördjävligt ont rent ut sagt
Servera kasslergratängen med kokt ris eller bulgur, solrossalladen och gärna en bit bröd. Tillsätt resten av mjölken och låt koka upp under fortsatt omrörning
Men innan jag går till tåget ska jag såklart dela med mig av veckansvegetariska recept som är en mozzarellagratinerad pastagratäng med broccolioch fänkål
En klassisktpytt-i-pannainnehåller ju vanligtvis kött men denna rätt tycker jag går utmärkt att variera både med och utan kött och dessutom kan man testa olika kött, rotfrukter eller varför inte ost
Skölj, ansa ochskiva purjolöken. Skiva kasslern. Rör då och då. Hetta upp smöret i en stekpanna och fräs purjolök och spenat blankt ochsmidigt utan att det får färg
Det är intealltidminmatbutik har så stort utbud av ekologiska grönsaker och sedan älskar jag utmaningen att komponera nya rätter av det som dyker upp iveckans låda
En god vardagsgratäng med potatis, purjolök och kassler. Strimla purjolöken. Rör ner osten och krydda med lite salt (inte för mycket eftersom kasslern brukar vara salt)Skär kasslern istrimloroch rör ner den ipotatisblandningen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.