Blomkålochbroccoli är något som jag verkligen gillar med LCHF. Man kan göra så otroligt mycket med det och här har du en variant som passar ypperligt istället för pommes eller annan ugnsstekt potatis
Krydda med salt och peppar. Skala och skiva löken. Servera gratängen med bröd och en blandad sallad. Klicka potatismoset utefter ena kanten och lägg på grönsaksfräset
salt och vitpeppar. Ett blomkålshuvud350 gr kasslerGratängsås. 2 msk smör4 msk glutenfri mjölmix5 dl mjölk2 dl riven ost2 äggulorsalt och vitpepparGör så här. Dela blomkålen i buketter, skölj och koka i lättsaltat vatteni ca 4 minuter, häll av i ett durkslag och låt det stå och rinna avTärna kasslern i mindre bitarSmörj en ungsfast formGratängsås. Smält smöret i en kastrull på svag värmeLyft kastrullen från värmenRör i mjölmixen och all mjölk och ställ tillbaks kastrullen på värmenKoka såsen under omrörning 3-5 minuterTa kastrullen från värmen och tillsätt osten(spara lite att lägga överst på gratängen)låt osten smälta nedRör ut äggulorna med lite mjölkVispa ner det i såsen och låt den hastigt sjuda uppTa av från värmen och smaksätt med salt och pepparLägg den avrunna blomkålen i den smorda formenLägg sedan på kasslernHäll gratängsåsen över Toppa med den resterande rivna ostenGratinera i 250 grader tills gratängen harfått fin färg, jag serverade min gratängmed kokta morötterDenna mjölmix använde jag till gratängsåsenSMAKLIG MÅLTID 350 gr kassler
Hacka rödlöken och vitlöken. Koka grönsakerna så de blir lagom mjuka, spola av och låt rinna av. Hetta upp olja i en wok och woka sedan först lök, vitlök, chilipulver och sichuanpepparsalt tills deras doft stiger tydligt ur woken
Blanda fyst broccoliochblomkålmed den smaksatta crème fraichen. Det blir många enkla och lättlagade maträtter nu i december, varvat med julinspirerade nyheter och gamla godingar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.