Kokt torsk med ägg- och räksallad
Ica kuriren
Ica kuriren
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 1 torsk à 1 1/2 kg (urtagen)
  • Sallad
  • 4 ägg, kokta 6 minuter
  • 150 g räkor utan skal
  • 2 huvuden gemsallad, i bitar (eller motsvarande mängd isberg)
  • 2 tsk pressad citron
  • 2 msk kallpressad rapsolja
  • 1 msk fint skuren gräslök
  • salt och nymalen svartpeppar
  • 1 dl färskriven pepparrot
  • salt och nymalen vitpeppar
  • 1 msk smör
  • 3 dl löst packad plockad persilja
  • 3 liter vatten
  • 1 1/2 msk salt
  • 1 msk ättika
  • 1 gul lök, skivad
  • 10 vitpepparkorn
  • 1 lagerblad
  • Persiljesås
  • 3 dl fiskfond (vatten + fond, eller hemgjord, se recept här intill)
  • 1 dl vitt vin
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 –2 msk majsenaredning

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.