En riktigt fin helg som ikväll avslutades med restaurangbesök&bio med fina vänner. Blev Vägga fiskerestaurang och så himla god mat serveras det där nere, sen precis intill havet med
Äppelkaka. Äppelkaka 1 st ekologiskt ägg 2 dl strösocker 1 tsk vatten 2 dl vetemjöl 1 tsk vaniljsocker 0,5 tsk bakpulver 100 g smör, smält 4-5 st syrliga svenska äpplen Strösocker, grovmalen kardemumma och smör att strö över innan gräddning smör till formen
På den tiden gjordes den knaprig och med rågsmak av sötsur limpa samt äppelmos. Men idag är det ingen knaprig äppelkaka som har bakats, idag serverar jag en saftig, nästan lite seg, äppelkaka tillsammans med vispad grädde med smak av vanilj
Servera med vaniljsås eller glass. Fördela smeten över äpplena och ställ in i ugnen i ca 30 minuter (tills pajen är gyllenbrun och knäckig). Knäckigäppelkaka 6 äpple
Kakan är enkel att göra samtidigt som det blir mer än en vanlig sockerkaka med äpplen i. Havregrynen gör att kakan blir saftig och knäckig på samma gång
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.