Älskar pajer med frukt och bär. Just vitchoklad och kokos är riktigt bra smakkompisar till rabarber. Först hade jag pajen au naturell, men tänkte att det ändå piffar upp rejält med något på så det blev rostade kokosflakes, jordgubbar och resterna från rabarberstängerna
Häll smeten i formen, fördela äpplen över och toppa medvitchoklad och mandelspån. Tillsätt smör, vaniljsås, citron och vetemjöl som blandats med bakpulvret
Smält resten av chokladen (i tjockbottnad kastrull på mycket låg värme eller över vattenbad) och ringla hälften över kakan med en tesked, strö över polkagriskrosset och ringla över resten av chokladen
Det knäckiga täcket med bland annat vitchoklad blev riktigt lyckat. Efter en tur i skogen kom vi hem med massor av björnbär så jag experimenterade fram en paj av sådant vi hade hemma i skafferiet
Det börjar bli äppeltider och vad är väl bättre med hösten än en riktigt god äppelkaka. Skala och skiva äpplena och blanda dem med kanel och strösocker så att alla skivor blir täckta av blandningen
Börja därefter med den vitachoklad brownien. Börja med den mörka choklad brownien. Den här helgen tänkte jag avsluta på bästa sätt med en bit av denna ljuuuvliga brownie
Varm chokladmed skumtomtar och vitchoklad. I medchoklad och skumtomtar, värm och så är det färdigt. Innan jag drog iväg till jobbet imorse passade jag på att experimentera i köket och jag tänkte delge er det lilla ”recept” som jag fixade med
Här kommer en riktigt ljuvlig cheesecake med mascarpone och vitchoklad, toppad med ett lager kola. Servera den tillsammans med sommarens bär för att få till en syrlig kontrast
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.