. Jag blev så himla sugen på kanelbullar förra veckan. Speciellt på helt vanliga kanelbullar utan en massa vaniljkräm, eller mandelmassa eller nyttigheter som substitutfyllning
Det är förvisso ett klassiskt recept, med ganska klassiska mängder. Klassiska Kanelbullarca 35-40 st50 g jäst150 g smör500 g standard mjölk150 g strösocker15 g vaniljsocker (gärna hemgjort)4 g salt780-850 g vetemjöl (jag använde 820 g)Fyllning150 g rumsvarmt smör200 g strösockerca 20-30 g vaniljsockerca 40-50 g kanelägg uppvispat med liten skvätt vatten och några saltkorn till penslingpärlsocker eller råsockerSmula jästen i en degbunke
Åh, jag är så uppspelt över att äntligen få skriva ett receptinlägg. Det är ju det som är det jag gillar allra mest att skriva om, och det var ett tag sedan sist eftersom
Mer bullar till folket. Ja, iallafall en sån här grå och regnig höstdag. Jag har roat mej med att baka lite kanelbullar på morgonkvisten, riktiga "mammabullar" som ena sonen säjer
Mitt i allt flyttkaos och en tom frys tyckte jag det var dags att fylla på med kanelbullar. Helt jättevanliga kanelbullar och ett enkelt recept som säkert fler av er känner igen
Det här är hur som helst ganska klassiska kanelbullar och det är min mammas recept från början. I fredags gjorde vi ju kanelbullar också, eller egentligen var det väl mest Sarah och Wilma som bakade dom
Idag bakade jag till jobbet. Schackrutor, hallongrottor (utan pappersform) och chokladsnittar. Gästerna på Hotellet där jag jobbar får en guldkant på frukostbuffén
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.