Att baka kanelbullar hann jag inte med igår, det blir en laddning idag istället. Jag brukar alltid smälta smöret och värma mjölken i samma kastrull, men i det ändrade receptet smälter man inte smöret alls
äppelbullar, äppelbulle, äppelkanelbullar, äpple, bak och inspirationsblogg, bakblogg, bullar, fika, kalas, kanelbullar med äppelbitar, kanelbullar med äpple, kanelbulle, kanelbullensdag, mat- och bakblogg, sötebröd, systrarna m, systrarnam
Så var det kanelbullensdag i dag. Och för kroppen. Förra året på kanelbullensdag, bakade jag kanelbullar med mandelmjöl, men i år gjorde jag muffins istället
Så jag hade i mängder av socker och kanel i fyllningen, och det var ju ett väldigt bra drag. Bulldegen var Leilas, och jag gillar den även om den kanske smakar lite väl mycket smör
Jag följde Kungsörnen recept, alltså det klassiska receptet som finns på mjölpåsen. Jag bytte dock ut mjölet mot Manitoba Cream, ett mjölsort som ger saftigare och luftigare bullar
Generöst fylld med smör, kanel, socker och kanske gärna lite mandelmassa. Ägg och pärlsocker. Smält smöret och tillsätt mjölken, låt detta bli fingervarmt
Det hör ju egentligen till hösten ochKanelbullensdag i oktober. Med vädret som råder utanför fönstret idag, kan man ju inte tro att det är annat än höst
Kanelbullensdagidag. Så skönt att ha i frysen till snabba luncher eller middagar. Sist jag bakade bullar blev det både tradionella kanelbullar och en nyhet för mig, nutellabullar
När jag frågat andra som bakat så goda och saftiga bullar så ha de alltid svara samma sak. Så från att ha provat lite olika varianter har jag återgått till mjölpåsen och med flera tips i ryggsäcken brukar jag få till fantastiska bullar
En god och hederlig kanelbulle däremot tycker jag är supergott och när de är alldelens nybakade och fluffiga så kan man ju äta hur många som helst ochhäromdagen gjorde jag kanelbullar med kardemumma i
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.