Vi käkade biffarna med ugnsstekt potatis och en kall sås (se recept nedan). Jag kan även tänka mig att det kan vara gott att servera biffarna med ris eller någon annan form av gryn samt en mustig tomatsås
Vi åt vår linsgryta med en bit bröd och en klick yoghurt på. Tack kära dill för din förmåga att få all mat att kännas lite somrig, även om currynoch äpplet i den här linsgrytan skriker höst-höst-höst långa vägar
salt och peppar. 1 gul lök 1 klyfta vitlök 1 msk rapsolja 2 dl torkade röda linser 1 tsk paprikapulver 1 tsk basilika 400 g krossade tomater 1 l vatten 2 tärningar grönsaksbuljong salt och peppar
Gör en tomatsås på krossade eller hela tomater, med lite balsamvinäger, lök, vitlök och kryddor. Ät som det är eller servera tillsammans med bulgur för en matigare variant
Servera med riven parmesan och färsk basilika. 1 Fräs soltorkade tomater, lök och vitlök i olja i en stor stekpanna eller kastrull. Tillsätt tomatpurén och stek under omrörning ca 3 min. 2 Häll i resten av ingredienserna och låt sjuda under lock 15-20 min
Smaka upp med salt och vitpeppar och avsluta grytan med strimlad bladpersilja. bladpersilja, strimlad. Här bjuder jag på ett enkelt och snabblagat vegetariskt recept med röda linser, kidneybönor och kokosmjölk
Massor med smak och barnen mumsade i sig dessa precis som om dom vore vanliga köttbullar. Meat-free Monday är tillbaks med dessa otroligt goda kikärtsbullar
Mixa bönorna med basilikan i en mixer. Fräscht och smakrikt blev det. Bön- och parmesanbiffar. Blanda ner övriga ingredienser och kör en kort stund till i matberedaren
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.