Men till eftermiddagsfika ena dagen så såg de till att vi fick karelska piroger. Karelska piroger består av ett tunt rågskal och en fyllning av risgrynsgröt
Jag vet inte varför jag alltid inbillat mig det skulle vara komplicerat att göra karelska piroger. Den traditionella finsk karelska pirogen hade rovmos som fyllning, sedan kom potatis och sist ris
Sätt ugnen på 225 grader. Vatten, salt och mjöl knådas till en seg deg. Degen delas i cirka 14 lika stora bollar som kavlas ut till tunna runda eller avlånga kakor
trodde jag, förrän jag sprang på en monter med Karelska piroger. 10 Karelska piroger. Förra sommaren var jag på en Internationell Celiakimässa i Tampere, Finland
För någon dag sedan skulle jag ock Sauli laga karelska piroger med äggsmör. Och frysta karelska piroger är inget att rekommendera, så vi fick sitta och vänta på att få tillbaks strömmen
"Ska man äta dom här. Dom ser ut som tofflor. " sa min man när jag gjorde dom första och enda gången. Dom är jättegoda och mättande, särskilt med äggsmör på
Jag lagade någongång för flera år sedan karelska piroger. Karelska piroger med korn fyllning (ca 25 st)Deg4 dl rågmjöl1½ dl vetemjöl1 tsk salt2 dl kallt vatten1 msk oljaBlanda alla ingredienser i en skål och knåda till en stadig klump (använd mera mjöl om det behövs)
Mat & Middagar. Veckans middag. Piroger. September 22, 2016 16. 44. Förra veckan blev det storbak här hemma, vi fyllde upp både magarna och frysen med smarriga piroger
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.