Men till eftermiddagsfika ena dagen så såg de till att vi fick karelskapiroger. Så jag blev faktiskt riktigt glad när de serverade oss finfina exemplar av pirogerna
Jag vet inte varför jag alltid inbillat mig det skulle vara komplicerat att göra karelskapiroger. Den traditionella finsk karelska pirogen hade rovmos som fyllning, sedan kom potatis och sist ris
Direkt efter gräddningen doppas pirogerna hastigt i det kokande doppningsbadet. Servera pirogerna varma och bred på en blandning av hackat hårdkokt ägg + margarin + salt
Doppa pirogerna hastigt en och en i vattenbadet. Servera pirogerna ljumma med äggsmöret. Karelskapiroger 1. 12 piroger Ingredienser 2 dl ljummet vatten 1 tsk salt 2,5 dl vetemjöl 2,75 dl grovt rågmjöl, (+ 1/2 dl till utbakning) Fyllning
"Ska man äta dom här. Dom ser ut som tofflor. " sa min man när jag gjorde dom första och enda gången. Dom är jättegoda och mättande, särskilt med äggsmör på
du skall få ca 70 st cocktail-piroger ur hela satsen. Börja allra först med att koka en sats risgrynsgrötkoka en sats på 6 dl mjölk, 4 dl vatten och 2 dlrisgryn, 2 tsk salt
Jag lagade någongång för flera år sedan karelskapiroger. Karelskapiroger med korn fyllning (ca 25 st)Deg4 dl rågmjöl1½ dl vetemjöl1 tsk salt2 dl kallt vatten1 msk oljaBlanda alla ingredienser i en skål och knåda till en stadig klump (använd mera mjöl om det behövs)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.