Så stekningen struntar jag i och istället lägger jag alla köttbullar på en bakplåtspappersklädd plåt istället och skjutsar in allihop i 250° i 5 min. På så vis slipper jag stekos, får mindre disk och kan ägna de 5 min åt att t ex duka eller gulla med barnen. Köttbullar500 g blandfärs (eller nöt-, lamm- eller fläskfärs)1 dl rågkross1,5 msk potatismjöl1,5 dl grädde1 ägg1 halv gul lök, finhackadca 3 st skogschampinjoner, finhackade1,5 tsk saltpepparBlanda rågkross och potatismjöl med grädden och låt svälla ca 30 min. Rulla till bollar, lägg på plåt med bakplåtspapper och stek i mitten av ugnen i 250° i 5-10 min beroende på storlek. 5 min
Bre den över kladdkakan och ställ den ett par timmar i kylen. Så stolt över min 12 åriga dotter som gjorde en kladdkaka till oss med en massa polly i och en glasyr över. Grädda ca 17-20 min
6 Ställ in kakan i nedre delen av ugnen i exakt 19 ½ minut (beror på ugn)7 Ta ut och låt svalna helt8 Sikta över florsocker när den är helt kall9 Servera med grädde och bär, klart
Stek fläskfiléstrimlorna i smör i en wokpanna. Salta och rör ner currypastan på slutet av stekningen, rör tills currypastan smält och allt köttet fått ta del av den
Denna kladdis är gjord med bas på svartbönor, jag har sett att flera använt detta i brownies och ville testa detta på kladdkaka men ska erkänna att jag var väldigt skeptisk
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.