Ingredienser5 dl mjölk150 g rumsvarmt smör 50 g jäst ½ tsk salt 1-1 ½ dl socker 2 tsk stötta kardemummakärnor Ca 1,3 l vetemjöl till degen 1 dl mjöl till utbaket Fyllning 150 g smör½ -1 dl socker1 msk malen kanelFyllning 2 50 g smör½ -1 dl socker1 msk vaniljsocker Pensling och garnering1 ägg pärlsocker Gör så här. 1-1 ½ dl socker. ½ -1 dl socker. ½ -1 dl socker
Men formarna jag använde var verkligen inte bra, köpte fina men billiga formar i nya butiken vid S-market, men bullarna gick ju knappt att få loss från formarna
Idag är det kanelbullensdag. Självklart ska det bakas bullar här hemma och idag blir det både klassiska kanelbullar och bullar med en annan smaksättning
Inte mycket som slår nybakade kanelbullar. I morgon är det kanelbullensdag. Vi ska på ettårskalas hos Olivers kompis Emma på eftermiddagen och då kanske det bjuds på kanelbullar
De här kanelbullarna är både ägg- och mjölkfria, och istället för ägg som pensling använder jag mig av en blandning av sirap och vatten, på så sätt fastnar pärlsockret bra och bullen blir även riktigt god
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.