1 Koka upp vattnet, lägg i kryddorna, märgben och kött. 2 Koka på låg värme ca 1,5 tim. 3 Skala och tärnarotfrukterna 1,5x1,5 cm, sellerin 0,5x0,5 cm. 4 Ta upp köttet och silaav buljongen. 5 Lägg i rotfrukterna i buljongen, smula ner buljongtärningen och låt koka på låg värme i 10 min. 6 Snitta purjon och skiva i tunna skivor, tabara det vita, skala och skiva löken i tunna skivor och finhacka vitlöken. 7 Tillsätt lökarna och låt kokaytterligare i 10 min. 8 Tärna under tiden köttet i små tärningar. 9 Tillsätt köttet, hackadpersilja och koka upp, draavgrytan. 10 Serveragärna med knäckebrör och ost. 1,5 l vatten. 2 tsk salt. 1 tsk herbes de provence (färdigblandad kockens). 15 st vitpepparkorn. 2 st lagerblad. 3 st medelstora morötter. 3 st medelstorapotatisarfast sort. 2 st palsternackor. 3 st örtmarinerade vitlöksklyftor. 75 gram rotselleri. 1,5 l vatten 2 tsk salt 1 tsk herbes de provence (färdigblandad kockens) 15 st vitpepparkorn 2 st lagerblad 1 st märgben 0,6 kg nötkött högrev 3 st medelstora morötter 3 st medelstorapotatisarfast sort 2 st palsternackor 1 st purjolök 1 st gul lök 3 st örtmarinerade vitlöksklyftor 75 gram rotselleri 1 st mörk oxbujongtärning
Lägg sedan i de skalad och deladerotfrukterna och fyll eventuellt på med meravatten. salt. persilja. Skär köttet i mindre bitar och lägg dem i en rymlig gryta
Koka upp vatten, buljongtärning, lagerblad och salt i en stor gryta. Kidsen älskarKöttsoppa med klimp (Eller klimpen är det jag som älskar), men inte mycket slår en stor tallriksoppa till middag
Tillsätt chokladen till smörkrämen, lite i taget. Pigall. Rör om tills den är väl blandad. Rör om regelbundet med en visp så att inget fastnar på sidorna
Lägg ner allt i grytan med köttet. Smaklig måltid. Salt. Svartpeppar. 200 grader Tid. 1½ - 2 timmar. 1) Lägg lergrytan i blöt 15-30 minuter. 2) Skära steken i bitar och bryna köttet i fett så de får lite färg, salta och peppra. 3) Lägg köttet ner i grytan. 4) Skala och skär potatis, morötter och löken i bitar. 5) Häll i vatten. 6) Dela buljongen i bitar och tryck ner så de hamnar i vätskan och lägg på lagerblad. 7) Sätt grytan in i ugnen. 4-6 st Potatis. 3 Lagerblad. 3-4 dl Vatten (eller hur mycket man tycker själv)
Jag gör den på klassiskt vis och visst tar det lite tid, men det är det väl värt. En grå dag som denna så finns det inget bättre än en värmande och härlig köttsoppa
4 ca 800 g nötbog 1 tsk salt 2 lagerblad 1 hönsbuljongtärning 2 morötter 2 palsternackor 1/2 liten rotselleri 5 potatisar 1/2 liten purjolök salt och peppar Lägg till i inköpslistan
Vid den årstiden brukarjag å andrasidansällanvara sugen på köttsoppa så det är inte ett problem. Folk klarar inte av den mest basalamatlagning nu för tiden
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.