Gör så här. Skär köttet i bitar, ca 2x2 cm. Bryn dem i smör i en stor gryta. Salta och peppra. Tillsätt vatten så det nästan täcker köttet, lagerblad, vitlök och buljongtärning
Ta grytan från värmen. Svenskt Smör från Arla. se 600 g fläskfilé 1 st gul lök 1 st vitlöksklyfta Svenskt Smör från Arla 3⁄4 tsk salt 1 krm svartpeppar 2 1⁄2 dl matlagningsgrädde 1 dl torrt vitt vin 1 msk vetemjöl 2 msk konc kalvfond 1 msk dijonsenap 1 dl riven lagrad ost ex präst
Tillsätt svålen från sidfläsket som ger smak till såsen men lyfts ur innan servering. Så här gör du Börja med rödvinssåsen, skiva löken tunt och stek mjuk i matolja
Sila av köttet från marinaden. Stöt kryddpepparkornen, nejlikorna och saltet i en mortel. Tillsätt de skalade vitlöksklyftorna och fortsätt stöta tills det bildats en massa
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.