Matpajer kan variera i en oändlighet och det är även så lätt att ta med sig eller bjuda på. Tryck ut degen i en pajform och räffla kanterna med en gaffel och stick hål med gaffeln i bottnen av degen
Servera med sallad. Blanda smör, mjöl och vatten i en matberedare - tryck ut i pajform, nagga i botten, sätt smala remsor med aluminiumfolie längs insidan på kanten (så den håller formen lättare vid gräddningen) och ställ kallt i kylskåp ca 10 min
Blanda ner purjolöken. Smaka av med salt och peppar. Red av med majsstärkelse utrört i lite vatten. Servera grytan med kokt ris eller potatis och sallad
Fräs färsen smulig i stekpanna med smör. Pajdeg. Smält smöret i en stor kastrull. Häll i mjölken och blanda i mjöl, salt och bakpulver och arbeta ihop till en deg
Jag tröstar mig med frukost på tåget och passar på att jobba lite extra. Kavla eller tryck ut degen i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter, degen ska täcka botten och kanter. Nagga botten med en gaffel och ställ i kylen i cirka 15 min
Lägg dem i formen tillsammans med kräftstjärtarna, och smula över ädelosten. Hacka ihop vetemjöl, grahamsmjöl, smör och kesella, och arbeta ihop till en deg
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.