Det här är en lite annorlunda köttfärspaj som bör testas. Fräs köttfärsen med svampen. Blanda crème fraiche med senap och vänd sedan ner i de uppvispade vitorna
Låt fräsa med köttfärsen ett par minuter. 3 dl vetemjöl125 g smör eller margarin3 msk kallt vatten400 g köttfärs1 msk smör eller margarin1 gul lök200 g champinjoner2 msk tomatpuré1 dl chilisåssaltpeppar1 tsk oregano2 dl crème fraiche1 msk senap3 äggvitor1
Denna pajen kom till på ett liknande sätt en gång - köttfärspaj efterfrågades, och sen hade jag lite broccoli som jag inte riktigt hade någon plan för, så det fick göra köttfärsen sällskap i pajskalet
Häromdan pratade jag med Flacken och frågade lite om pajen, och han berättade att det egentligen är en helt vanlig köttfärspaj men att hemligheten är att använda extra ost
Servera med en sallad och en klick creme fraiche för bästa smak. Här kommer en riktigt god och smakrik köttfärspaj, passar lika bra till lunch som middag
Hetta upp stekpanna med smöret, fräs tomatpurén. Krydda upp med salt o svartpeppar efter smak. min om det börjar se bränt ut så täck med ett foliepapper
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.