Helgen som gick spenderades i Karlskrona eftersom sambon jobbade helg och innan vi åkte hem i söndags gjorde jag en mycket god köttfärspajmed smak av gorgonzola
Jag och lillasyrran packade in våra äldsta barn i bilen och for till Karlskrona för att vara med på genrepet inför första delfinalen i Melodifestivalen
Kläd en pajform med degen. Fräs färsen tillsammans med purjon och svampen. Tillsätt bacon och ansjovis med sitt spad (hur mycket spad är en smaksak), soja, hett vatten och tomatpuré
Servera den gärna med mörkbräserad steklök, sidfläsk och en len och god jordärtskockspuré. Den franska köttgrytan Boeuf bourguignon är en av mina absoluta favoriträtter
Denna pajen kom till på ett liknande sätt en gång - köttfärspaj efterfrågades, och sen hade jag lite broccoli som jag inte riktigt hade någon plan för, så det fick göra köttfärsen sällskap i pajskalet
Häromdan pratade jag med Flacken och frågade lite om pajen, och han berättade att det egentligen är en helt vanlig köttfärspaj men att hemligheten är att använda extra ost
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.