Servera med kryddpeppar brynt brysselkål och äpple. Prova med sticka om potatisen är mjuk. Varva köttfärsoch övriga ingresienser i lergrytan, krydda mellan varven
½ kg köttfärs. Margarin att steka i och till formen. ½ kg köttfärs 1-2 pkt bacon 25 cm purjolök 2 st gula lökar Salt Peppar Margarin att steka i och till formen 10 st potatisar 3 dl grädde 200 g riven ost
Stek dom på medelstark värme så dom får yta på bägge sidor och droppa lite worcestersås på dom. Lägg över dom i en serveringspanna med lock som får stå på svag värme
Smaka av såsen med salt och vitpeppar. Börja sedan med att blanda ströbröd, grädde och mjölk i en skål tillsammans med fond, ägg, kryddor, lök, vitlök och persilja
Avköttfärsen som blev kvar tänker jag göra en köttfärspaj, det tror jag blir jättegott. Men efter en dusch och en kopp te känner jag mig piggare och redo för en ny arbetsvecka, en arbetsvecka som avslutasmed jobb-julfest på fredag
Smakerna av underbart god av vitlök och parmesan blandat med persilja och italienska örter gör detta recept till en riktigt storfavorit hos oss på myTaste
Härligt med så fina och naturliga råvaror. Serverade sedan köttet uppskuret i skivor på de ugnsbakade potatis- och jordärtskockorna, den stekta svampen, skysåsen och så några inlagda gröna tomater för sötsyrans skull
Hett vatten - mängd som täcker i grytan. Skiva köttet och servera med lök & morötter som kokat med köttet, kokt potatis, såsen, gelé och den typ av inlagd gurka som du gillar
Tärna potatis och palsternackor, och koka mjukt i vatten med tillsats av buljongpulver. Smaka av (jag tillsatte också lite lingonpulver), tillsätt ev mer fond eller salt, och red såsen till önskad konsistens
Bakad lax med knaprigt och krispigt täckeav cashew. Har en hel hög att dela med mig av. Nu barnhelg, och det är verkligen bäst att få umgås med dessa roliga små varelser
Fast den har jag inte receptet på men jag delar ändå med mig av en liten bild på den mustiga grytan. I helgen bjöd mamma på sin goda skinkstek med morötter och lök som kokat med i grytan ochdärmed fått underbar smak
Lägg upp på plåt med akarven neråt, garnera med överbliven deg och pensla med ägg. Kavla ut smördegen tunt och tag ut runda bitar, så att det går att vika runt köttet
Med bönpasta, keso och sallad. Bönsallad med ärtor – Klicka för recept. Alltså, det är så enkelt att du smäller av, och dina middagsgäster kommer inte tro dig
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.