Serverade den ljumna patén medkoktpotatisoch en sås gjord på majonnäs, crème fraîche, sweet chilisås, fransk senap, salt och peppar samt lite fräscha ärtskott på toppen
Servera med såsen, koktpotatis, svartvinbärsgelé och inlagd gurka. Skiva upp kycklingbrösten, plocka lår och vingar från skrovet - lägg upp på serveringsfat med morötterna ochkokta haricot verts
Låt skyn med lök och katrinplommon vara kvar och mixa sönder dem med en stavmixer. Grovhacka lök, skär katrinplommonen i bitar och morötterna i stavaroch lägg ner dem i grytan och bryn lite till
Mammas pressgurka >. Sila avoch häll såsen över järparna och låt såsen småkoka några minuter med järparna innan de serveras medpotatismos (eller koktpotatis) och pressgurka
Om man skulle kunna ta en tugga av sin barndom, skulle jag vilja kalla den här tuggan för "Soukolojärvi-in-my heart " för det är lite så här som jag minns mina tidiga år i byn
Köttfärsbiffar medpotatis, tomatsås och broccoli – en vardagsfavorit. Häll av vätska från plåten lite då och då för att undvika att biffarna kokas i ugnen
Såsen gjordes på lite sky, lätt creme fraiche, matlagningsgrädde och lite kycklingfond (anpassa mängderna efter egen smak, jag gillar ju syrligheten från creme fraichen så jag tar lite mer av den än av grädden), red av om det behövs
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.