Låt brödet svalna på galler utan bakduk. Låt brödet jäsa i ytterligare ca 40 minuter under duk. Grädda mitt i ugnen ca 20 minuter eller tills brödet har fin färg och känns torrt
½-1 kruka rosmarin. Sätt ugnen på 250 grader. Kavla ut degen så att den blir lite tunnare. Skär degen i trekanter och dra ut degbitarna så att de blir längre och lite oregelbundna
Smörj två avlånga brödformar och lägg i flätorna i dessa. Låt brödet kallna på galler under bakduk. Stäng sedan av ugnen och låt bröden grädda färdigt i eftervärmen i 15 minuter till
½ - 1 kruka rosmarin. Sätt ugnen på 250 grader. Kavla ut degen så att den blir lite tunnare. Skär degen i trekanter och dra ut degbitarna så att de blir längre och lite oregelbundna
Smörj två avlånga brödformar och lägg i flätorna i dessa. Låt brödet kallna på galler under bakduk. Stäng sedan av ugnen och låt bröden grädda färdigt i eftervärmen i 15 minuter till
De här bröden är världens enklaste. Italienska bröd (3 st). 1 ½ - 2 msk olivolja. 7-8 dl vetemjöl. Vänd degbunken upp-och-ner på bakbordet och låt stå och jäsa i 20 minuter. 1 ½ - 2 msk olivolja. 7-8 dl vetemjöl
I lördags gjorde jag för första gången i mitt liv focaccia och det blev helt magiskt gott. Jag hade önskat ett högre bröd men då jag enbart använde durumvetemjöl var detta inte möjligt
Vildsvinsburgare - blanda i hop färsen med ägg,salt och peppar,forma till fyra burgare. Vildsvinsburgare med Focacciabröd, rostad majskräm och sötpotatis
Kommentarer
olgasbigardar
Lätt att baka. Underbart gott
olgasbigardar
Underbart gott. ?
Logga in eller Registrera för att kommentera.