Lägg i hönsbuljongtärningarna och philadelphiaosten. Rör om tills osten smält. 1philadelphiaost, med örter och vitlök. 14 port Ingredienser 0,5 l morötter, rivna (ca 4 st) 1 purjolök, fint strimlad 1 l vatten 2 hönsbuljongtärningar 200 g philadelphiaost, med örter och vitlök 1 krm svartpeppar, nymalenMorotssoppa – gör så här. Koka morötter och purjolök i vatten 5 min
Riktigt mättande med mycket energi och snabbt lagat tillluncheller mellis. Croque betyder typ frasig och det borde ju logiskt sett vara kopplat till att brödet blir frasigt när det steks (eller grillas)
Är inte det ett rätt tråkigt val av efterrätt till årets stora middagsbjudning, när man skulle kunna lyxa med läckerheter som denna saffransmousse (eller denna panna cotta där man också kan tillsätta saffran och garnera med tinade sockrade hjortron istället för hallon), en hjortronparfait, en semifreddo med dadlar och torkade fikon, eller superenkelt tillredda glöggkokta päron med nougatgrädde
Nu är det dags att åka och handla inför kvällens middag. Marinaden använde jag till fläskfilé som grillades och det snälla köttet fick en rejäl smakkick efter några timmars marinerande
Servera på frukostbordet eller som en lätt lunch, gärna med några tomater till. Strö osten över och ställ in i ugnen några minuter, tills osten har smält och fått lite färg
Igår blev vi lite hungriga, men orkade inte ställa oss och laga någon direkt lunch. Helgen har varit hyffsat lugn, det blev lite pulkaåkning igår och idag har vi varit och kollat på en lägenhet och fikat hemma hos mina föräldrar
Tomatplantorna däremot har växt jättefint och har många tomatkart på sig och har inte drabbats av någon sjukdom (har nog haft tur och aldrig upplevt sjukdomar eller ohyra på mina tomater under åren) så det är tomater vi satsar på nästa år
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.