Hej allihop. Vi är redan två dagar in i en ny vecka och jag lämnar efter mig en helt fantastisk helg. När jag återupptog ridningen för 2½ år sedan (jag red när jag var barn/tonåring) hade jag turen att hamna i världens härligaste ridgrupp
Bakade denna förra veckan, såå himla lätt att göra och så himla god. Min nya favorit kaka just nu. Ska testa några fler recept som jag har hittat när vädret inte är lika vackert, är det nått som är värt att dela med sig av så kommer det upp här ♥
Idag kom barnens sysslingar till Gökhult och jag bakade en kaka till fikat. Nu är vi på landet och de ingredienser som finns är de som finns, om man säger så
Jordgubbskaka i långpanna. 4,5 dl socker2 äggca 5 dl mosade jordgubbar (frysta/färska)200 g smält margarin2 tsk bakpulver1 tsk bikarbonat2 msk vaniljsocker6 dl vetemjölGlasyr150 gr smält margarin4,5 dl florsocker (råflorsocker ger en underbart god smak)1 tsk vaniljsocker1 äggulaGör så här
Kakbotten. Sätt ugnen på 175 grader. Klä en grund bakform 20x30cm med bakplåtspapper. Rör smör/margarin och socker/sukrin vitt och pösigt och vispa sedan ner äggulan
Sjukt enkel och hur varierbar som helst är den här jordgubbskakan i långpanna. Byt ut jordgubbarna mot någon annan favoritfrukt eller smaksätt med citronskal, vanilj eller kakao om du hellre vill det
Fy sjutton vad det var mycket på jobbet igår. Jag tror att alla vill beta av sina to do-listor innan månadsskiftet och den annalkande ledigheten som kommer med nästa vecka (för vissa i varje fall)
Sjukt enkel och hur varierbar som helst är den här jordgubbskakan i långpanna. Byt ut jordgubbarna mot någon annan favoritfrukt/bär eller smaksätt med citronskal, vanilj eller kakao om du hellre vill det
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.