Ingredienser Portioner. 4 250 g färsk pajdeg 1 gul lök 1 msk smör 150 g skuren grönkål flingsalt med jod svartpeppar Äggstanning 3 dl mjölk (3 %) 1 dl matlagningsgrädde 4 ägg 1/2 tsk salt 1 krm svartpeppar 140 g ädelost Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Valfri krydda på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong Kupongen är laddad Smör 5
Grönkålspaj med valnötter, hur smarrigt låter inte det. Grönkålspaj med valnötter och ost 4-6 port. Hallå därute alla kålmaskar och kålgillare, idag har vi en paj som med all säkerhet kommer att falla er i smaken
Hacka ihop smör och mjöl till en smulig massa. Tillsätt kesella och arbeta snabbt ihop till en deg. Kavla ut degen och lägg i en form som är 24 cm i diameter
En grönkålspaj får gärna finnas med på mitt julbord. Grönkålspaj med valnötter och västerbottensost. Funkar fint till julskinkan, men också supergod alldeles på egen hand
1. Ställ in ugnen på 175°. 2. Mixa samman ingredienserna i matberedaren. 3. Bred sedan ut degen i pajformen. 4. Picka botten med en gaffel och förgrädda i ugnen i ca 10 min tills den fått lite färg
Pajdeg. Lägg mjöl, havregryn, smöret i bitar i skålen till matberedaren och mixa till en smulig massa. Tillsätt vattnet och kör tills det bildas en degboll
Därefter blev det Janssons frestelse, skink– respektive kalkonköttbullar, en sallad med valnötter och päron samt denna grönkålspaj med mandel och lagrad herrgårdsost
Denna grönkålspaj kräver dock lite förberedelser, men är helt klart värd det. Inlägget Grönkålspaj med chévreost och valnötter dök först upp på Healthspiration
Jaha, då var jul- och nyårshelgen över. Och vi går förhoppningsvis mot ljusare tider. I år hade vi ett mellanår med väldigt lite julfirande, vi hade heller inte någon gran
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.