Äppelpajmed smak av nötter, kardemumma ochkanel Ingridienser. Mixa sönder nötterna och blanda dem med mjölet, havregrynen, sockret, kryddorna och bakpulvret i en skål
Smält ihop smör, socker ochkanel i en kastrull och pensla äpplena med det. Nu börjar dom svenska äpplena komma ut i butikerna och då blir man bara sugen på att göra äpplepaj/kaka
Om ni en gång äter äppelpajmed lite flingsalt på toppen kommer ni aldrig att vilja vara utan det. Så här under äppelskörden kan man ju inte motstå att göra en riktigt god äppelpaj
Här är en lite annorlunda äppelpaj. Kryddat med kardemumma, kaneloch vanilj. När kanterna är jämna och fina naggar du den lite i botten med en gaffel och låter den sedan stå i kylen ytterligare ca två timmar
Igår var mammas och Angelicas sista dag här i Göteborg innan de idag satte sig på tåget hem igen, så därför myste vi till det lite extra igår kväll medäppelpajoch hemmagjord, kallrörd vaniljsås
Klassisk äppelfyllning medkaneloch socker till, blir det bättre. Kanel efter tycke och smak. Häromkvällen satt jag och funderade på vad jag skulle kunna hitta på med alla fina äpplen jag har hemma och då slog det mig hur mycket ni tidigare gillat min ”Micro-kladdkaka” - varför inte göra en mini-äppel-Micro-paj
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.