Varva kompott, smulor och vaniljvisp i ett högt glas, tillsammans med färska skivade jordgubbar. Kombinationen rabarber - jordgubbar - vanilj är klassisk och oslagbar
Riv salladsbladen lite och blanda med paprikan, jordgubbar och dressingen. Magdas pappa gjorde den tillsammans med barnen som en Mors Dags överraskning till mig
Jordgubbarmed lättvispad grädde eller en jordgubbstårta som ståtar till efterrätt. Sommarens stora högtid är här och med den en hyllning av det svenska
Svenska solmogna jordgubbar är ju allra godast och de kan man ju äta med mjölk och socker eller en klick vispad grädde men de som finns att köpa i butik nu gör sig bäst med någonslags smaksättning
Dela jordgubbar och lägg i sockerlagen och låt dra några timmarKardemummaströssel. Så perfekt sammansatt och sedan med ett glas Asti till Mmmmmm Hittade den på Victorias BloggVitchokladmoussenKoka upp 2,5 dl vispgrädde bryt 150 gram vit choklad och låt smälta i grädden. Marinerade jordgubbarDela vaniljstång och koka upp med 8 st hackade basilikablad, 2 dl socker, 2 dl vatten och lite svartpeppar till en lag. Baka på 200 grader till smulet fått färg
Så igår blev det en smak av sommar – jordgubbarmed kokosgrädde. Inte så miljösmart med tanke på att det hade åkt från Spanien men allt som sätter lite piff på vardagen är välkommet just nu
Dela jordgubbarna på mitten. Gröp ut innehållet ur passionsfrukterna och rör ut med marmeladen. Skeda över passionsfruktsåsen och toppa med den rostade mandelmassan
Till denna enkla sommardessert som du svänger ihop ganska snabbt så varvar jag färska jordgubbarmed lite marängsmulor och en fanatiskt god citronostkräm som balanserar upp syran och sötman i jordgubbarna perfekt
Smula jästen i bunken, i med salt och det ljumna vattnet. I med oljan och vetemjöl special. Kör assistenten tills allt är blandat, sen i med vanligt vetemjöl tills degen känns smidig men lite kladdig
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.